fbpx
Owocowe dekoracje bożonarodzeniowe – owocowa choinka.
15 grudnia 2020

Gorąca czekolada do picia po włosku!

 
Obiecywaliśmy więcej przepisów na przepyszną gorąca czekoladę do picia i podrzucamy Wam kolejny pomysł!
Zwłaszcza, że za oknami zima w pełni.

Jak przygotować gorącą czekoladę po włosku?



Potrzebne Ci będą:
1. 250 ml mleka im tłustsze tym lepsze
2. 100 ml śmietanki kremówki (36%)
3. 50 g czekolady mlecznej Blanche
4. 50 g czekolady deserowej Blanche

Do dzieła!
1.Podgrzej mleko ze śmietanką (ma być gorące, ale uważaj aby nie zagotować!). Następnie dodaj czekoladę mleczną i deserową cały czas mieszając, aż czekolada całkowicie się roztopi i osiągnie jednolitą gładką konsystencję – może Ci w tym pomóc rózga do ubijania białek.
2.Serwuj w ogrzanych wrzątkiem filiżankach.
3.Do czekolady można dodać pianki marshmallow, cynamon, pieprz, wanilię, gałkę muszkatołową lub chili – co, kto lubi!
Taka czekolada idealne rozgrzeje Ciebie i całą Twoją rodzinę po zimowym popołudniowym spacerze, czy szaleństwach na śniegu.
Będzie też fantastyczną formą deseru.

Życzymy smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *