fbpx

Najczęstsze pytania i odpowiedzi. Jeśli spośród niżej podanych zagadnień, nie znajdziesz tego, co Cię interesuje skontaktuj się z nami telefonicznie lub mailowo, a z pewnością rozwiejemy wszelkie wątpliwości!

1Czy świadczymy kompleksowe usługi?
Tak, lecz wszystko zależy od pakietu, na jaki się Państwo zdecydują. Przed wyborem pakietu polecamy dokładne zapoznanie się z jego opisem lub kontakt z nami w celu rozwiania wszelkich wątpliwości.
2Jak długo gościmy na Państwa przyjęciu?
Standardowy czas obsługi przyjęć to 8h od momentu rozpoczęcia się przyjęcia, za które uznajemy np. wejście Młodej Pary na salę. Czas obsługi możemy wydłużyć. Jedynym wyjątkiem jest usługa wynajmu fontanny Giulietta - jej techniczne uwarunkowania narzucają nam max. 3h czasu pracy fontanny, zatem obsługa również w tym przypadku tyle czasu trwa.
3Co jeśli skończą się owoce lub czekolada w trakcie przyjęcia?
W trakcie przyjęć z naszym udziałem nie zdarzyło się aby zabrakło owoców - bazując na naszym kilkuletnim doświadczeniu, dobieramy stosowną ich ilość do liczby gości. Z czekoladą natomiast bywa różnie, gdyż w naszych fontannach serwujemy najlepszą belgijską czekoladę :) Sporadycznie zdarza się, że w trakcie przyjęcia czekolady zabraknie w fontannie (zwłaszcza, jeśli zamówiony pakiet jest mniejszy w stosunku do liczby gości) - nasza obsługa jest zawsze w posiadaniu dodatkowej czekolady, którą może udostępnić na Państwa życzenie.
4Czy są jakieś dodatkowe koszty do usługi?
Dodatkowym kosztem jest dojazd - 0,80 zł/km. Darmowy dowóz obejmuje obszar 30 km od Kościelca. Jeśli w trakcie przyjęcia będą Państwo chcieli skorzystać z dodatkowej czekolady - to jest to koszt 130 zł/op.2.5 kg
5Czy nasza czekolada jest dobra?
Jest przepyszna i aksamitna, już sam aromat sprawia, że ślinka cieknie :) Serwujemy tylko najlepszą belgijską czekoladę marki Blanche lub Callebaut.
6Czy wynajmujemy fontanny na duże eventy?
Oczywiście! Mamy 7 profesjonalnych fontann cateringowych, które łącznie mogą obsłużyć event liczący nawet 4000 os., a przy dobrej logistyce nawet więcej!
7Czy mamy doświadczenie we współpracy z marketami i CH?
Oczywiście! Zdajemy sobie sprawę z obowiązujących procedur, wiemy jakie dokumenty zazwyczaj są niezbędne oraz jakie zaplecze logistyczne jest nam potrzebne. Jeśli zatem organizujesz event w markecie lub centrum handlowym i nie do końca orientujesz się w tej materii z pewnością podpowiemy o co powinieneś zapytać w kwestii fontanny czekoladowej i owoców.
8Czym zajmuje się osoba z obsługi, a czym nie?
1. Porządkiem wokół stołu z fontanną. 2. Dokrawaniem "wrażliwych owoców" typu banany, jabłka. 3. Dba aby na stole nie stała żadna pusta salaterka, czy lustro. 4. Układa owoce na palmie (goście zjadają ją zazwyczaj jednostronnie). 5. Pomaga najmłodszym uczestnikom przyjęcia - ALE TYLKO JEŚLI SOBIE TEGO ŻYCZĄ. 6. Jest w posiadaniu dodatkowej czekolady, którą może udostępnić na Państwa prośbę i za dodatkową opłatą. 7. Opiekuje się fontanną czekoladową/alkoholową/serową/candy-bar - wszystkimi usługami, jakie Państwo w ramach naszej współpracy zamówili. Przez pojęcie opieki mamy na myśli dbanie o wypełnienie fontanny alkoholowej (aby nie brakło trunku), o poprawną prace fontanny czekoladowej, czy serowej oraz o układanie na bieżąco Candy-Bar, czy stołu owocowego aby wyglądał pięknie i estetycznie. 8. OBSŁUGA NIE KELNERUJE. Nie zajmujemy się donoszeniem przekąsek do stołów gości. Możemy pomóc, podpowiadając w jaki sposób korzystać z fontanny, ale nie nakarmimy ani Państwa, ani gości ;)
9Co się dzieje po zakończeniu obsługi?
Jeśli nie umówiliśmy się inaczej, to sprzęt oraz szkło i stelaże obsługa zabiera. Pozostawiamy Państwu przekąski, które zostały w miseczkach/na palmie/lustrach/etc. układając je w stół owocowy, z którego goście mogą korzystać do końca przyjęcia. Czekoladę, która zostaje po wyłączeniu fontanny zlewamy do wazy udostępnionej przez lokal - ponieważ przez kilka godzin będzie ona płynnej konsystencji, goście mogą się raczyć klasycznym fondue czekoladowym. Czekoladę na drugi dzień można odgrzać w kąpieli wodnej i raczyć się dalej jej smakiem lub zachować do deserów - mamy sprawdzoną listę propozycji na jej wykorzystanie, którą się chętnie podzielimy :) UWAGA! Wszystkie pozostałe po przyjęciu na stole przekąski oraz czekolada z fontanny jest Państwu zostawiana, jeśli mamy je na czym zostawić - potrzebne jest szkło/pudełka z lokalu oraz stół - zdarzają się przyjęcia, na których wstawiamy nasze stoły cateringowe, które są zabierane po skończonej obsłudze - w takim przypadku bardzo trudno pozostawić dla Państwa owoce i czekoladę, prosimy o uwzględnienie tego faktu i przygotowanie lokal na taka ewentualność przed przyjęciem, gdyż w jego trakcie bardzo trudno jest cokolwiek zrobić.
10Gdzie najlepiej ustawić fontannę czekoladową?
Najlepiej w zamkniętym pomieszczeniu, z dala od przeciągów oraz nawiewów i klimatyzacji. Wszelkiego rodzaju nagłe podmuchy powietrza, czy duży chłód wydobywający się z klimatyzatora uniemożliwia poprawna pracę fontanny. Decydując się na wstawienie fontanny w ogrodzie, trzeba pamiętać, że z pewnością będą do do niej lecieć owady i trzeba zapewnić osłonięcie jej namiotem, na wypadek opadów atmosferycznych - jest to przecież urządzenie elektryczne. Ważnym elementem jest również ustawienie stołu w bliskim sąsiedztwie gniazdka elektrycznego - mamy kilometry przedłużaczy, ale dbając o bezpieczeństwo gości (zwłaszcza dzieci, oraz Pań w butach na wysokiej szpileczce) lepiej aby przewody były pod stołem lub za nim - pod ścianą. Fontannę ustawmy w miejscu, gdzie goście będą mięli szansę odpocząć od głośnej muzyki i koniecznie połączmy to ze stołem kawowo-herbacianym oraz stołem ze słodkościami - takie ustawienie fontanny czekoladowej, czy stołu owocowego sprawdza się najbardziej. Jeśli sala nie dysponuje oddzielonym pomieszczeniem, gdzie goście mogą mieć chwilkę relaksu w bardziej wyciszonym klimacie, to stół powinien stanąć pod ścianą w głównej sali, ale nie osobno, lecz w połączeniu z innymi kulinarnymi atrakcjami serwowanymi tego dnia. Oczywiście warto wziąć pod uwagę ewentualnie fakt, że przy skróconej obsłudze np. przy fontannie czekoladowej lepiej będzie jeśli stół będzie ustawiony jak najbliżej wyjścia, gdzie obsługa może w dyskretny i niezauważony sposób zabrać sprzęt i opuścić przyjęcie.