fbpx
stół owocowy, fruit carving, dekoracje owocowe, owocowy bar, fruits bar
Wesele Natalii i Mateusza – Ligrana Palace
22 września 2021
kosz owocowy konin, kosz z arbuza na osiemnastkę, dekoracje owocowe Konin
18-stka Wanessy- Restauracja Nova Kazimierów
4 października 2021

Wesele Agaty i Mariusza – Biały Dwór w Białej Panieńskiej

kosze owocowe, rzeźby owocowe Biały Dwór Biała Panieńska

 

Mieliśmy przyjemność uświetnić przyjęcie weselne Agaty i Mariusza aranżacją stołu z przepysznymi, świeżymi owocami i fontanną z najlepszą belgijską czekoladą.
Przyjęcie odbyło się w Restauracji Biały Dwór w Białej Panieńskiej.
Młodej Parze życzymy miłości i szczęścia oraz wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia!

Stół owocowy ma wiele zalet. Po pierwsze goście chętniej zajadają gotowe, porcjowane przekąski. Atrakcyjnie wyglądające kuleczki, czy porcje owoców w różnych kształtach wraz z ich odpowiednim ułożeniem kuszą gości, a bajecznie wykonana dekoracje owocowe przyciągają ich nawet z najdalszych zakątków sali – choćby tylko po to by zobaczyć…a jak już zobaczą…to nie odejdą obojętnie!
Po drugie – nie ma potrzeby aby owoce stały na stołach, gdzie zasiadają goście – co znacznie zaoszczędza przestrzeń (można w to miejsce ułożyć półmiski z potrawami, czy dekoracje) i zapobiega marnotrawstwu (owoce z pater ułożonych na stołach zwykle zostają niemalże nietknięte).

Jeśli jednak koniecznie owoce muszą znaleźć się na stole między gośćmi – mamy na to również ciekawe rozwiązania 😉
Co do fontanny czekoladowej…Chyba nie musimy nikogo przekonywać, że aromatyczna, ciepła, płynna najlepsza belgijska czekolada, to wisienka na torcie każdej imprezy! W czekoladzie można maczać owoce,można je również polać – jeśli mamy np salaterkę wypełnioną przekąskami owocowymi. Możecie czekolada polać ciasto, tort, czy deser lodowy mmmmm……nasza czekolada pod wpływem zimnych lodów tworzy chrupiąca czekoladową skorupkę na powierzchni deseru…bajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *